Agenda.


Naast een bezoek aan de monumentenstad, het strand, verschillende musea en andere activiteiten wordt er natuurlijk ook regelmatig wat georganiseerd in de omgeving. Hieronder een agenda overzicht . 

 

Concert at Sea.

30-6 en 1-7 - Brouwersdam
Op Concert at Sea is inmiddels meer te beleven dan op een gewoon muziekfestival. Zo valt er met de vaste presentatoren Viggo Waas, Joep van Deutekom en Peter Heerschop genoeg te lachen en gebeurt er elk jaar wel iets bijzonders. Er rijden, lopen en vliegen straattheater-acts over het terrein en er is een uitgebreid assortiment aan eten en drinken met aandacht voor al het lekkers dat Zeeland te bieden heeft. 
Meer info: www.concertatsea.nl  

 

Deltaweek.

 - Zierikzee
Kent u als watersporter de Deltaweek? Waarschijnlijk wel. De Deltaweek is met zijn 46ste editie het oudste zeilevenement in de Zeeuwse wateren. Dit jaar wordt er van 1 juli tot en met 3 juli op het scherpst van de snede tegen elkaar gestreden.
Meer info: www.deltaweek.nl  

 

Jaarmarkt (Paardenmarkt)

7 juni 2017 , de eerste woensdag in juni - Zierikzee
De jaarlijkse Paardenmarkt  anno nu biedt niet alleen vermaak voor de inwoners van Zierikzee en Schouwen-Duiveland, maar trekt vele toeristen. Naast kramen met verschillende koopwaar en standwerkers die luidkeels hun product aanprijzen biedt de paardenmarkt vertier voor groot en klein.
Artiesten van allerlei pluimage trekken door de stad. Voor de kinderen is er de traditionele mini-kermis, kinderspelen en ponyrijden. Verder worden oude landbouwmachines tentoongesteld, zijn er diverse oude ambachten te bekijken en er zullen een aantal Zeeuwse trekpaarden aanwezig zijn. Het blijft per slot van rekening toch de Paardenmarkt van Zierikzee!
Meer info: www.vvvzeeland.nl  

 

Toeristendagen.

Alle dinsdagen in juli en aug - Zierikzee.
Op de dinsdagen in juli en augustus zijn de Zierikzeese Dagen waarop toeristen Zierikzee massaal bezoeken. Elke dinsdag is er een braderie en worden op diverse locaties activiteiten gehouden. Er zijn ongeveer 100 kramen, met een breed assortiment. Ook voor de lekkere trek kunt u terecht op de Toeristenmarkt. Zo vindt u kramen en wagens waar u verschillende etenswaren kunt verkrijgen.  

 

Kermis.

augustus - Zierikzee
In de eerste week van augustus is de kermis in Zierikzee , op het Havenplein . Vermaak voor jong en oud . 

 

Havendagen.

25 en 26 augustus 2017 - Zierikzee
De Havendagen is een jaarlijks terugkerend evenement aan de haven van Zierikzee, o.a. ter promotie van de mosselen. Onderdelen van het programma zijn o.a. mosselen eten, veel live muziek, braderie, vlootschouw, kinderactiviteiten , een show van muis en leeuw, wielerronde, culinaire boulevard en een vuurwerkshow.  
Meer info: www.havendagenzierikzee.nl

 

Open monumentendag.

9 en 10 september 2017 - landelijk  
In het tweede weekend van september is het in heel Nederland Open Monumentendag. In dit jaarlijks terugkerend weekend gaan er in heel Nederland duizenden monumenten (gratis) open voor publiek. Naast de opengestelde monumenten worden er tal van activiteiten, zoals tentoonstellingen, concerten en rondleidingen georganiseerd.
Meer info: www.openmonumentendag.nl

 

Beachboom.

 augustus - Brouwersdam
Aan de voet van de Brouwersdam glanst en groeit al vele jaren een pareltje onder de dance events: Beachboom. Een uitbundig feest vol van muzikale en theatrale verrassingen waar je samen geniet van de zon, het strand, de zonsondergang en danst en feest met je voeten in het zand.
Meer info: www.beachboom.com