Activiteiten.

Rondvaarten / Zeehondensafari.

In de Oosterschelde leven zeehonden. Sinds enkele jaren zijn ze op een zandbank komen liggen, waar we ze op 50 meter afstand kunnen zien. De boot vertrekt vanuit de haven van Zierikzee, bij 't Luitje op ongeveer 10 minuten loopafstand van het hotel.
Meer info: www.frisiarondvaarten.nl/

 

Deltapark Neeltje Jans.

Bij Deltapark Neeltje Jans is van alles te beleven voor jong en oud !
Uit alle werelddelen komen toeristen de Deltawerken bezoeken die ons landje beschermen tegen de enorme kracht van het water. Na een dagje Neeltje Jans bent u door alle expo's en activiteiten helemaal op de hoogte over de watersnoodramp, de bouw en werking van de Deltawerken en alles wat leeft in de onderwaterwereld van de Oosterschelde.
Maar er is nog veel meer ! Zoals; de rondvaart langs de Deltawerken en de Oosterschelde, een zeehonden show, diverse (stormachtige)attracties, 3D film, waterspeelplaats, walviswereld en nog veel meer !
Meer info: www.neeltjejans.nl  

 

Maritiem Museum Zierikzee.

Reis 500 jaar terug in de tijd en bezoek de oudste gevangenis van Zeeland. Beleef er het maritieme verleden van Zierikzee.
Adres; Mol 25, Zierikzee // 0111-454464
Meer info: www.museaschouwenduiveland.nl/maritiem.html

 

Watersnoodmuseum.

Het museum is een onderdeel van het Nationaal Monument Watersnood 1953. Het museum herdenkt de grootste natuurramp van Nederland. Het ligt in een prachtig natuurgebied en de ramp wordt d.m.v. 4 caissons , die het water destijds tegen hielden, in kaart gebracht. Middels foto's, filmmateriaal, krantenknipsels , persoonlijke informatie over de slachtoffers , aanwezigheid van vrijwilligers die ook bij de ramp betrokken zijn geweest, is het een leerzame en indrukwekkende herdenkplaats geworden die vele bezoekers even stil maakt. Een must en aanrader voor de Zeeland bezoeker !
Meer info: www.watersnoodmuseum.nl

 

Museumhaven Zeeland. (Zierikzee)

De Museumhaven Zeeland is een museum op twee locaties. Op de buitenlocatie , aan de Oude Haven van Zierikzee ,ligt de collectie historische schepen. Op een steenworp afstand ligt de Stads- en Commerciewerf, de museumwerf.
Adres: Oude Haven (buitenlocatie met schepen) en Vissersdijk 2 (voor restauratiewerf en bezoekersruimte).
Meer info: www.museumhavenzeeland.nl

 

Het Arsenaal, Vlissingen.

Aan het bovendek tot in het donkere ruim, is in dit zeeroversnest aan het Vlissingse waterfront voor jong en oud van alles te beleven ! Het Arsenaal laat zien hoe het leven er aan toe ging in de tijd van de piraten. Sta oog in oog met een echte haai, maak kennis met levensechte piraten of speur op 65 meter hoogte de Westerschelde af.
Ook een indrukwekkende onderwaterwereld, waar je haaien en roggen kunt aaien en ontelbare felgekleurde tropische vissen kunt bewonderen.
Meer info: www.arsenaal.com


 

Reptielenzoo Iguana, Vlissingen.

Eind jaren 70 begonnen 2 gezinnen in hun woonkamer met het opvangen van afgedankte reptielen, amfibiën en ongewervelde dieren. Na een verhuizing en enorme uitbereiding is deze opvang nu uitgegroeid tot een reptielenzoo waar regelmatig nieuwe dieren bij komen door nieuwe geboortes en natuurlijk opvang. Op het moment telt de zoo zo'n 25 medewerkers en beslaat ongeveer 4000 m2 aan terraria, kweekruimtes, palludarium en een babykamer. In deze ruimte zijn tal van kleine, grote, prachtige maar soms ook griezelige diersoorten te bewonderen zoals leguanen, slangen, schildpadden, vogelspinnen, gifkikkers, hagedissen, krokodillen en alligators.
Meer info: www.iguana.nl/

 

Berkenhof's Tropical Zoo.

Een aanrader is deze mini jungle in Kwadendamme , begonnen als vlindertuin maar inmiddels uitgebreid met vele andere dieren en activiteiten, ook voor de jongsten. Er is tevens een overdekte speeljungle van 1200 m2 met veel zand, water, touwbruggen, klimtorens en een junglerivier . Niet vergeten om een extra setje kleding mee te nemen voor de mini bezoekers want ze blijven niet droog. Door de ANWB al 4 keer op een rij uitgeroepen tot het leukste uitje van Zeeland.

Meer info: www.tropicalzoo.nl